9 Kasım 2017 Perşembe

VMware Server Restore İşlemi

WM üzerinde restore etmek istediğimiz sunucu için; sunucularımızın kurulu olduğu “Disk” kısmına girerek restore etmek istediğimizin sunucunun kurulu olduğu diski seçerek, seçtiğimiz diskin üzerinde sağ tuş yaparak “Restore Entire VM” seçeneğini seçiyoruz.

Restore etmek istediğimizin sunucunun bilgilerinin geldiği ekran karşımıza gelecektir. “Next” seçeneği ile işlemlerimize devam ediyoruz. (Full VM Restore Wizard)
“Restore Mode” seçeneği ile birlikte “Restore to new location or with different settings” seçeneği ile birlikte “Yeni konuma farklı ayarlarla yükleme” seçeneği ile devam ediyoruz. “Restore to the orginal location” seçeneği ile devam etmiyoruz çünkü bu seçenek ile devam edersek var olan sunucumuzun bulunduğu Alana kurulum yapılacaktır. Biz restore işlemini yeni bir yere dönmek istediğimiz için ikinçi seçenek ile devam ediyoruz.
“Restore to new location or with different settings” seçeneğini seçerek “Next” ile devam ediyoruz.

“Host” seçeneği kısmından seçili sunucu üzerinde tıklayarak “Hosts” restore edilecek test server seçiyoruz.

Ben burada test server seçiyorum “10.34.1.30”, siz restore işlemini hangi sunucuya dönecekseniz onu seçerek “Ok - Next” ile devam ediyorsunuz.
“Host” kısmının seçmiş olduğumuz sunucu olarak değiştiğini kontrol ederek “Next” ile devam ediyoruz.
“Resource Pool” seçeneği kısmında VM üzerinde hangi disk üzerine restore işlemini yapacaksak ”Next” seçeneğinden seçiyoruz. Burada hangi diskte daha fazla alan varsa restore işlemini bu alana dönüyoruz.

Restoreler sadece test ortamına yapıyoruz.
“Folder” seçeneği kısmından “Name” seçeneği ile devam ederek restore edildikten sonar sunucu ismimizi belirliyoruz. İstersek bizde yeni bir isim belirleyebiliriz. Yada “Add Suffix” seçeneğini seçerek “Ok – Next” seçeneği ile devam ediyoruz.


Restore yapılan sunucunun mutlaka ismine suffix veya prefix eklemek gerekir.

Restore edilen sunucunun networkleri mutlaka not connected durumda olmalı.


Restore işlemini başlattık. Bittikten sonra “testvm” bağlanarak restore edilen sunucu üzerinde gerekli kontrolleri ve testleri yapabiliriz.






2 Kasım 2017 Perşembe

Windows 10 İşletim Sistemi (PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA) Bluescreen Hatası


Windows 10 yeni kurulumundan sonra, “Trend Micro” kurulumu yapıldıktan sonra aşağıda yer alan hata mesajı ile karşılaşıldığında aşağıda yer alan adımları ilerlememiz gerekmektedir.






Kurulum sonrası yanda yer alan hata mesajı en son windows10 sürümü kurulumu yapıldığında ve trend micro kurulumu sonrasında     karşılaşılmaktadır.
Kurulum sonra bilgisayarımızın aşağıda yer alan update kurulumu kontrol edilmesi gerekmektedir.
Aşağıda yer alan update kaldırdıktan sonra, “Trend Micro Kurulumunu” yapabiliriz. Kurulumdan sonra Trend Micro Update edebiliriz.




Not: Trend Micro problemin üzerinde çalışmakta ve yeni güncelleme çıkana kadar yukarıdaki Update client bilgisayarların çekmemesi ve kullanıyorsak WSUS üzerinden gerekli update silinerek client bilgisayarların almaması için gerekli ayarların yapılması gerekmektedir.